Horváth Csaba
A keresőkről általábanMi & Miért - KeresőoptimalizálásA GoogleWebmarketing linkekkelWeboldal optimalizálás tippek

PHP ( Hypertext Preprocessor )

A PHP egy szkriptnyelv. A dinamikus weblapok építőköve. A PHP különbző parancsok és algoritmusok alapján dinamikusan építi fel a kért oldalt, felhasználva az adatbázisok adta előnyöket. A PHP kitünően működik együtt adatbázisokkal!

Webmarketing linkekkel

A webes marketing ezen formája mindenképpen egy hosszú távú befektetésnek számít. Az alapja, hogy a Google (mint már sok helyen beszéltük) azt az oldalt gondolja fontosnak és a találati listában előkelőbb helyre valóbbnak, mely honlapra megfelelő számú és megfelelő minőségű link mutatnak. A Google számára megfelelő oldalnak minősül, amelyre ugyancsak megfelelő oldalakról és megfelelő számban mutatnak linkek. És így tovább... Tehát nekünk arra kell törekedni, hogy minél nagyobb PageRank értéke legyen az oldalnak, amely éppen meg akar minket linkelni.

A linkek elhelyezésének két fő csapásiránya lehetséges. Az egyik a linkcsere, mely arról szól, hogy megkeressük a hasonló téren (fontos, hogy ne térjen el nagyon az oldalak tartalma) publikáló weblap szerkesztőjét és felajánljuk neki, a kölcsönös linkcsere lehetőségét. Nem mindig vezet célra és ha túlzásba visszük a Google kiszúrja és büntetés a vége vagy kizárás. Csak óvatosan!
A másik, hogy teljes értékű linket adó tematikus katalógusokban helyezzük el magunkat. Nagyon fontos, hogy a linkek szövegében használjuk az optimalizálandó kulcsszavakat. Egyáltalán nem mindegy a linkek szövege.

Oda kell figyelni továbbá a linkhálózat kiépítésének az idejére. A Google-nak gyanús lehet, ha egy nap alatt egy hatalmas linkhálózat épül ki.

Tematikus katalógusok

A tematikus katalógusok témák szerint összeválogatott linkgyűjtemények. A nagytöbbségük úgy működik, hogy regisztráció után beküldjük linkünket, melyet az oldal moderátorai értékelnek és eldöntik, hogy van-e létjogosultsága az adott témában. Választ kaphatunk egy nap alatt is, de kihúzódhat akár egy hónapig is. Mindez az adott moderátor hozzáállásától függ. Nagyon fontos, hogy csak olyan oldalt küldjünk be, ami már teljesen kész van. Nem csak a weblap minőségét és összképét rontja az itt-ott felbukkanó feltöltés alatt felirat, hanem a látogatók is idegesek lesznek és nem térnek vissza hozzánk.

PageRank érték

A Google minden egyes általa beindexelt oldalnak létrehoz egy PageRank értéket. Ez az érték nagyban hozzájárul az organikus (nem fizetett) találati listában való helyezéshez. Minél nagyobb valakinek ez az érték értelemszerűen annál előbbre kerül. Röviden összefoglalva, a másik oldalra mutató link gazdaoldala "szavaz egyet" a fogadó oldalra. Természetesen ez nem ilyen egyszerű, de az algoritmust, mely a PageRank értéket létrehozza a Google továbbra is titkolja.

Néhány katalógus, amit érdemes átböngészni