Horváth Csaba
HonlapkészítésKivitelezésSaját domain (www.cegnev.hu)Tárhely szolgáltatásMeglévő honlap elemzése

Foglalt-e már ez a domain:

Saját domain név (www.sajatcegnev.hu)

Mik azok a domain nevek?
Az internetre csatlakozó számítógépek azonosítására szolgáló nevek. Az azonosítás műszakilag az IP címekkel történik, ezek könnyebb megjegyezhetősége érdekében vezették be. Minden domain névhez tartozik egy IP cím.

A teljes körű weblapszerkesztés keretében természetesen vállalom domain nevek regisztrálását valamint átregisztrálását is. A .hu esetben az ár majdnem mindenhol egységes, nincs cégekre lebontott külön díjszabás, illetve elhanyagolhatóak a különbségek. Lehetőség van az összes domain végződés regisztrálására is. (.com, .eu, .info stb...) A fenti domain ellenőrző formban megnézheti, hogy a kigondolt domain nevet használja-e már valaki.

Mint ahogy a bevezetőben is írtam nagyon fontos mozzanata ez a tervezésnek. Ha lehetséges mindenképpen törekedni kell arra, hogy a tevékenységünk valamilyen formában szerepeljen a domain névben, hiszen a keresők rangsorolásában döntő fontosságú. Nyilvánvalóan hosszú tevékenységek esetén ez nem lehetséges. Ilyenkor "marad" a hatékony keresőoptimalizáció.

MAGYAR DOMAIN NEVEK

.hu

4500 Ft / 2 év

EU-S DOMAIN NEVEK

.eu

4000 Ft / év

NEMZETKÖZI DOMAIN NEVEK

.com, .net, .org

4000 Ft / év

.biz, .info, .us

5100 Ft / év

KÜLFÖLDI ORSZÁGOK DOMAIN NEVEI

.ag, .am

105 350 Ft/ 2 év

.at, .cc, .cn, .gs, .ms, .tc, .vg

14 700 Ft/év

.be, .bz

19 700 Ft/év

.cd (3 karakterig)

62 700 Ft/év

.cd (4 karaktertől)

18 950 Ft/év

.de

8 150 Ft/év

.fm (3 karakterig)

62 100 Ft/év

.fm (4 karaktertől)

32 600 Ft/év

.jp

32 900 Ft/év

.la, .tv, .tw

17 350 Ft/év

.nu, .se

31 350 Ft/ 2 év

.pl

29 700 Ft/év

.tk, .ws

7 850 Ft/év

EGYÉB DOMAINNEL KAPCSOLATOS SZOLGÁLTATÁSOK

.HU domain átregisztrálás

0 Ft

Nemzetközi domain átregisztrálás

0 Ft

Külföldi országok d. átregisztrálása

0 Ft

Domain tulajdonosváltás

1000 Ft/db

.hu domain díja a 3. évtől

2 500 Ft/év

Érdekességek

Vajon mitől lehet olyan drága a .am domain tartománynév? A válasz egyszerű: A .am Örményország internetes legfelső szintű tartomány kódja. A tartománynév népszerű, és ezért értékes, mivel emlékeztet az AM rádiósávra.

A másik különösen boros áron kapható tartománynév az .ag. A .ag Antigua és Barbuda internetes legfelső szintű tartomány kódja. A tartománynév jelentheti a német AG-t (magyarul részvénytársaság) pl.: www.bmw.ag, valamint az ezüst vegyjele is, így kifejezetten ajánlott az ékszerpiacon tevékenykedő honlaptulajdonosknak.« visszalépés az előző menübe